Специалните служби на Беларус са провели спецоперация в Гродно и са иззели оръжия и експлозиви, предназначени за терористични атаки срещу длъжностни лица и цивилни. Това заяви президентът на страната Александър Лукашенко, цитиран от ТАСС.

Той поздрави специалните служби за "брилянтната работа".

"Иззет е цял арсенал от оръжия и експлозиви, предназначени за терористични атаки срещу граждани и служители на правителствените служби", съобщи Лукашенко по време на среща с висшето ръководство по сигурността на страната.

Лукашенко хвана терорист за отричан от властите саботаж

Лукашенко хвана терорист за отричан от властите саботаж

Днес за задържането съобщава лично президентът Лукашенко

"Нашите момчета свършиха добра работа - в трудна ситуация като тази, когато терористите използваха гранати и оръжия, нито един оперативен агент на група "Алфа" не беше убит. Добра операция, добра работа", изтъкна държавният глава.

По негови думи това е "поредният сигнал".

Трябва да сме готови за всякакви събития, предупреди Лукашенко.

По-рано беше съобщено, че агенти на Беларуския комитет за държавна сигурност (КГБ) в Гродно са задържали въоръжен чужденец, който е проникнал в страната и е подготвял терористична атака. Чуждият гражданин е оказал съпротива при ареста си, като е открил огън с автоматично оръжие и е взривил гранати. Комисията по сигурността разследва инцидента.

Беларус отрича за взривен от партизани руски самолет край Минск

Беларус отрича за взривен от партизани руски самолет край Минск

Това било поредното фалшиво твърдение, целящо да покаже пропуски в националната сигурност