Няма да има среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и руския президент Владимир Путин, докато Русия все още държи украински кораби и моряци, задържани край Крим, коментира съветникът по националната сигурност на САЩ Джон Болтън, цитиран от "Ройтерс".

"Не виждам обстоятелства в обозримо бъдеще, когато такава среща може да се случи, докато корабите и екипажите бъдат освободени", обясни Болтън.

Столтенберг хвали Порошенко за ангажиментите му към демокрацията

Столтенберг хвали Порошенко за ангажиментите му към демокрацията

НАТО ще продължи да предоставя на Украйна силна политическа и практическа подкрепа

По-рано днес, Австрия обяви, че е готова да действа като посредник в диалога между Москва и Вашингтон, обясни специалният пратеник на австрийското министерство на външните работи в Русия Марго Клестил-Льофлер, цитирана от ТАСС. 

"Австрия призовава за продължаване на диалога с Русия чрез отворени канали, а Австрия е домакин на седалището на много международни организации, готови сме да поемем ролята на посредник между Москва и Вашингтон", коментира тя.

Според Клестил-Льофер, Австрия като член на Европейския съюз, а не като член на НАТО, "може да стане посредник в диалога между тези влиятелни държави".

Австрия е готова да бъде домакин на руско-американска среща на върха, "имаме огромен опит в провеждането на тези срещи и бихме могли да осигурим място за среща на върха, ако страните се договорят за такава среща", допълва дипломатът.

САЩ предупреди европейските партньори, че са заплашени от Керченския инцидент

САЩ предупреди европейските партньори, че са заплашени от Керченския инцидент

Иска да осъзнаят значението на протока и да се противопоставят на Русия