Повечето търсещи убежище и пристигащи в Германия са без документи за самоличност, съобщава Welt am Sonntag във връзка с отговора на Министерството на вътрешните работи на Германия по искане на левицата в страната.

През първата половина на тази година 58% от възрастните бежанци пристигат в Германия без документи. Същевременно Федералната служба за миграция и бежанци разполага с информация, че определен брой мигранти "съзнателно са се отървали от документите си за самоличност, за да увеличат шансовете си в процеса на разглеждане на молби за убежище".

Според статистиката на Министерството на вътрешните работи на Федерална република Германия 88% от търсещите убежище афганистанци, 89% от еритрейците и 95% от алжирците не носят документи. Сред гражданите на Нигерия, Сомалия, Гамбия има още повече такива лица - около 97-99%. В същото време само 21% от сирийците, търсещи убежище в Германия през 2018 г. нямт документи.

Брюксел разкритикува Австрия, че не подписа глобалния пакт за миграцията

Брюксел разкритикува Австрия, че не подписа глобалния пакт за миграцията

Австрия се присъедини към Унгария

Повече от 20 хиляди мигранти от Близкия изток и Африка, въоръжени с хладни оръжия, заплашват да влязат в Европейския съюз през босненско-хърватската граница в близко бъдеще, съобщава австрийското издание Kronen Zeitung по данни на австрийското министерство на вътрешните работи.

Според австрийските правоохранителни органи, съществува заплаха от опит, хиляди мигранти по протежението на босненско-хърватската граница да се насочват към Централна Европа. Освен това повечето от тях не са сирийски бежанци, като министерството отчита пакистанци, иранци, алжирци и мароканци, почти всички от които са въоръжени с ножове.

"Хърватите полагат всички усилия, за да се справят самостоятелно с тази ситуация и разполагат със специални части на границата", обясняват от миграционния отдел на австрийското Министерство на вътрешните работи и допълват, че това са предимно млади мъже, като вече има опит за нападение срещу полицай. 

Австрийските служители предупреждават, че всички тези мигранти се стремят да стигнат в Германия или в скандинавските страни, където местните власти са създали най-добри условия за техния престой.

Сблъсъци на хърватско-босненската граница

Сблъсъци на хърватско-босненската граница

Хърватската полиция заяви, че няма да позволи нелегално проникване