Седя си спокойно в офиса вчера, никого не закачам. Гледам материали от следващото разследване. В този момент жена ми ми пише: "всички сметки и банкови карти са ми блокирани. Нямам пари. Навсякъде е "минус 75 млн. рубли (около 1 989 939 лв)". Ти случайно някому да дължиш 75 млн.?".

Това пише на личния си сайт руският опозиционен лидер Алексей Навални, който ръководи Фонда за борба с корупцията (ФБК).

Минути по-късно и майка му му пише, че от банката са им изпратили есемес, че всичките им сметки са блокирани. Обидно е, че на по-следващия ден трябва да преизчислят пенсията им, а сега всичко пропада, каза Навални.

Минути по-късно му пише и синът му Захар, че някой е отмъкнал 30 хил. рубли от спестяванията. Той има детска сметка, на която му дават по 5 хил. рубли (около 132 лв.) месечно, които той събира за нотбук. След това и дъщеря му му написала, че е в кафене да закуси, а няма пари, защото всичко е блокирано. 

"След това сам влизам в интернет-банкиране и виждам, че и на мен всички карти са ми блокирани. "С постановление на следователи в рамките на някакво наказателно дело. Сумата е минус 75 млн. рубли, безгрешно пише за "дело ФБК".

След това разбрал, че и на директора на ФБК Жданов също са му блокирани банковите сметки. Блокирани са сметките и на началника на юридическия отдел на ФБК Слав Гимад, който със смях заявил, че олигархът Дерипаска го е дал под съд. 

Навални не е арестуван, само е извлечен за кратко от офиса си

Навални не е арестуван, само е извлечен за кратко от офиса си

Изземат всичко от офиса на опозиционния политик