Докато руският президент Владимир Путин продължава да твърди, че Украйна може да е изиграла роля в атаката срещу ‚Крокус Сити Хол", част от най-близкото обкръжение на руския лидер не са съгласни, пише Bloomberg, цитирайки четирима души с близки връзки с Кремъл

Според тях руските власти нямат доказателства за участието на Киев в инцидента, въпреки че самият Путин, секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев и ръководителят на ФСБ Александър Бортников публично заявиха това.

Един от събеседниците на агенцията ("запознат със ситуацията, но поиска анонимност поради чувствителността на въпроса") каза, че Путин е присъствал на дискусии, по време на които официални лица са се съгласили, че нападението няма връзка с Киев. Въпреки това руският президент е решен да използва трагедията, за да обедини руснаците около войната в Украйна, твърди източник на Bloomberg.

Според събеседници на агенцията служителите в Кремъл са били шокирани от неспособността на службите за сигурност да предотвратят нападение с оръжие срещу концертната зала.

Почти никой от руския политически и бизнес елит не вярва, че украинските власти биха могли да улеснят атаката, пише агенцията.

В Киев отрекоха да са замесени в трагедията в "Крокус Сити Хол"

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова вече нарече публикацията на Bloomberg "майката на всички фалшификати".

Лукашенко за атентаторите от "Крокус": Нямаше как да влязат в Беларус, взехме мерки по границите

Лукашенко за атентаторите от "Крокус": Нямаше как да влязат в Беларус, взехме мерки по границите

По думите му, той има подозрения за поръчителите и ще ги сподели с Путин