Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщава тази сутрин, че украинските военни са успели да отблъснат настъплението на руската армия край Славянск и Херсон.

Тази нощ, около 3 часа сутринта, бе обявена въздушна тревога, която се отнася до почти цялата територия на Украйна, включително западните части. Украински агенции съобщиха за взривове в Харков, но последствията от тях все още не са известни.

Близо до Славянск украинските военни "отблъснаха вражеско нападение и изтласкаха окупаторите назад край селището Долина" (то се намира на границата между Харковска и Донецка област - бел. ред.). "Противникът провежда щурмови действия край съседното населено място Мазановка, боевете продължават", съобщава Генералният щаб.

Руските войски обстрелват гражданска инфраструктура в районите на Северск и Григоровка в опита си да напреднат към Клематорск. Украинският генерален щаб съобщава за боеве, които води около Вернекаменские, Белогоровка и Григоровка - три села, които се намират на територията на Луганска област, което означава, че се оспорват границите на областта, за която Русия твърди, че е постигнала пълен контрол. Руските войски обаче според сводката напредват край Луганское (село близо до Светлодарск на границата с Луганска област).

Руската армия продължава да обстрелва селища по линията на съприкосновение и да нанася ракетни удари по обекти в Николаевска област в посока Южен Бужск.

Украинският генерален щаб съобщава и че Черно море руският флот разполага с "четири носителя на високо прецизни оръжия".

През последните 24 часа украински бомбардировачи и бойни самолети са унищожили два полеви склада за боеприпаси, две взводни укрепления и 10 превозни средства, се казва в доклада.

ISW: Русия не се е отказала от смяна на властта в Киев

ISW: Русия не се е отказала от смяна на властта в Киев

Кремъл се готви за дълга война