Бразилският президент Жаир Болсонару отрича да е молил своя американски колега Джо Байдън за помощ, за да победи левия си конкурент Луис Инасио Лула да Силва на предстоящите президентски избори през октомври, съобщава "Ройтерс".

Няма такова нещо, категоричен бе той в радиоинтервю.

Бразилският президент се срещна с Байдън за първи път миналата седмица по време на срещата на върха на Америка в Лос Анджелис.

В събота "Блумбърг" съобщи, позовавайки се на запознати с въпроса лица, че лидерът на крайната десница е помолил Байдън да помогне за преизбирането му за държавен глава през октомври.

Бразилия кани безпрецедентен брой наблюдатели на изборите си

Бразилия кани безпрецедентен брой наблюдатели на изборите си

Заради опасения, че Болсонару може да оспори изборните резултати

Резултатите от скорошно социологическо проучване показват, че бвшият бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва запазва убедителна преднина пред настоящия държавен глава Жаир Болсонару за изборите през октомври.

Анализаторите твърдят, че разпитът на Болсонару относно електронната система за гласуване на Бразилия и сблъсъците с Върховния съд и Върховния избирателен трибунал може да му костват гласовете на умерено настроените бразилци.

Въпреки че преднината на Лула срещу Болсонару леко намаля в някои проучвания през май, той успя бързо да си възвърне подкрепата на избирателите.

Болсонару поставя искания преди срещата с Байдън

Болсонару поставя искания преди срещата с Байдън

Все още не е сигурна датата на срещата