Президентът на САЩ Джо Байдън ще отправи някои "твърди послания" към руския президент Владимир Путин тази седмица. Това обяви британският премиер Борис Джонсън, като отбеляза, че до момента отношенията на Лондон с Москва все още не са се подобрили, предаде "Ройтерс".

"Винаги се надявам, че нещата с Русия ще се подобрят, но... Боя се, че това досега беше доста разочароващо от гледна точка на Обединеното кралство", коментира Джонсън при пристигането си на срещата на високо равнище на НАТО в Брюксел.

Байдън предполага: Русия на "автократа" Путин може да е по-слаба, отколкото изглежда

Байдън предполага: Русия на "автократа" Путин може да е по-слаба, отколкото изглежда

Западът се сблъсквал с екзистенциална надпревара с "автократи"

"Знам, че президентът Байдън ще отправя доста твърди послания към президента Путин. В течение на следващите няколко дни", допълни британският премиер, който се срещна с американския държавен глава на форума на Г-7 в английското графство Корнуол, който приключи вчера. 

Държавните глави на САЩ и Русия ще се срещнат в сряда в Женева, като беше обявено, че двамата няма да дадат съвместна пресконференция след разговорите си, а всеки поотделно ще се яви пред медиите.

По информация на пресслужбата на руския държавен глава двамата ще обсъдят състоянието и перспективите за по-нататъшното развитие на двустранните отношения, въпроси на стратегическата стабилност, както и актуални въпроси от международния дневен ред, включително взаимодействие в борбата срещу пандемията и уреждането на регионални конфликти.

Байдън и Путин без обща пресконференция след срещата си в Женева

Байдън и Путин без обща пресконференция след срещата си в Женева

Това бил най-подходящият формат за ясна комуникация със "свободните медии