Брекзит не е краят, а началото на нова страница в британската история. Той е началото на нова ера на приятелско сътрудничество с Европейския съюз. Това посочи в обръщение към сънародниците си британският премиер Борис Джонсън.

Той говори в навечерието на напускането на родината му от Европейската общност.

Брекзит след 47 г. нещастен брак

Брекзит след 47 г. нещастен брак

Британците, без съмнение, ще продължат да бродят из коридорите на европейските институции дълго след заминаването си!

Тази вечер напускаме Европейския съюз. За мнозина това е удивителен момент на надежда, момент, който те мислеха, че никога няма да настъпи. Много хора, разбира се, изпитват тревога и загуба, а има и трета група хора, вероятно най-голямата, които се безпокояха, че цялата тази политическа препирня никога няма да приключи, каза премиерът.

Джонсън към британците: Да бъдем единни след Брекзит

Джонсън към британците: Да бъдем единни след Брекзит

На 31 януари, Кралството официално напуска ЕС

Разбирам всички тези чувства и нашата работа като правителство, моята работа е да обединим тази страна сега и да я поведем напред, добави той.

Най-важното, което трябва да се каже тази вечер е, че това не е краят, а началото, мигът, когато пуква зората и завесата се вдига за ново действие в нашата славна национална драма", отбеляза поетично Джонсън.

Каквито и да са препятствията по пътя, знам, че ще успеем, каза премиерът в изявлението си преди излизането на Великобритания от ЕС.