Emaxpress
Убеден съм, че МВР и прокуратурата са допуснали тежки процесуални грешки и небрежност при разследване на самоубийството на Ахмед Емин.

Това каза днес в Габрово министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от БиТиВи.

По въпроса със самоубийството на Ахмед Емин премиерът съобщи, че се е запознал подробно с документите на ДАНС и че днес документацията по делото Ахмед Емин ще бъде дадена на главния прокурор, а какво решение ще вземе той зависи от него.

"Аз като полицай съм силно озадачен от начина, по който е извършено това разследване", каза Борисов и допълни, че не може да си обясни проявената небрежност, съмнява се в стечението на обстоятелствата и смята, че липсата на интерес към основни източници на информация, е била преднамерена.

Борисов каза, че не иска да се намесва в работата на прокуратурата, но според него, по случая трябва да се направи вътрешна проверка.

Преди парламентарните избори ние обещахме сигурност за хората и смятам, че изпълняваме обещаното, допълва Борисов.

Той съобщи, че лично на него МВР докладва всяка акция, преди тя да започне. "Всяка сутрин в 6,30 часа дежурен служител от МВР ме информира за хода на акциите и за произшествията в страната" - каза Борисов.

По думите му тези акции не са кампанийни, нито са популистки и ще се правят всеки ден. Според премиера ресурсът на МВР като численост е голям, ДАНС също ще се включва там, където е необходимо.