35-годишен босненец уби приятелката си и двама мъже - баща и син. Той е ранил полицай и друга двойка, мъж и жена, на различни места в Градачац. След започналото преследване, полицията го намира мъртъв в кола, пише "360 степени", един от основните информационни портали в РСМ.

Трима възрастни са убити, а други трима са ранени в района на Градачац, потвърдиха от Министерството на вътрешните работи на кантона Тузла, Босна и Херцеговина, предаде Радио Свободна Европа (РСЕ).

Мъжът, идентифициран от босненските медии като Нермин Сулейманович от Градацац, публикува изключително обезпокоително видео в Instagram в петък сутринта, казвайки на зрителите, че ще видят убийство на живо. След това видеото показва как той взима пистолет и изстрелва куршум в челото на жена, докато наблизо се чува детски плач. Видеото по-късно беше премахнато от Instagram.

Докато полицията преследва мъжа, той предава на живо още два видеоклипа в Instagram, твърдейки, че е застрелял най-малко двама души, докато е бягал.

"Полицията го намери мъртъв в колата", каза министърът на вътрешните работи на кантона Тузла Хайрудин Механович пред RFE/RL.

Федералното министерство на вътрешните работи потвърди, че видеоклиповете, споделени от бандита в социалните мрежи, са премахнати.

"Убих баща и син. Убих една жена и двама врагове. Дано съм убил и полицай", казва той в прякото предаване в Instagram, цитирано от редица медийни източници.

"Инспектори от отдела за компютърни престъпления на Федералната полицейска администрация във Федералното министерство на вътрешните работи, в сътрудничество с Министерството на вътрешните работи на кантон Тузла и с одобрението на въпросния прокурор, премахнаха видеото от социалната мрежа Instagram и получиха данни от потребителския профил, които бяха препратени на инспекторите по компютърни престъпления на Министерството на вътрешните работи на кантон Тузла" каза Ервин Мушинович, началник на кабинета на федералния министър на вътрешните работи.