Силите на Черноморския флот на Русия извършват непрекъснато следене на разрушителя на военноморските сили на САЩ Ross, който е навлязъл в акваторията на Черно море вчера (14 април), съобщават руските медии, цитирайки изявление на руското военно министерство.

"Определените сили и средства на Черноморския флот осъществяват непрекъснато следене на разрушителя с управляемо ракетно оръжие Ross, който навлезе в Черно море на 14 април 2019 г.", се посочва в изявлението.

Както се отбелязва, американският боен кораб е бил засечен по време на влизането му в Черно море и е започнало неговото проследяване.

Уточнява се, че контролът на действията на американския разрушител се извършва от корабите "Василий Биков" и "Иван Хурс".

Русия мобилизира ударни корабни групи заради учения на НАТО в Черно море

Русия мобилизира ударни корабни групи заради учения на НАТО в Черно море

Заради "възможни извънредни ситуации"

На 8 април разузнавателни и нападателни кораби на Черноморския флот на Русия бяха мобилизирани заради провеждането на учения на НАТО в Черно море.

В края на февруари американският разрушител Gravely навлезе в акваторията на Балтийско море, като от Балтийския флот на Русия организираха неговото проследяване.