Бразилия регистрира още 75 445 потвърдени случая на коронавирус през последните 24 часа, заедно с 2513 смъртни случая. Това  показват данните на Министерството на здравеопазването към вторник, предаде "Ройтерс".

Понастоящем Бразилия е регистрирала 15,73 милиона случая от началото на пандемията, а официалните жертви са 439 050, според данни на министерството.

Бразилското правителство по-рано забрани влизането на пътници от Индия заради разпространението на пандемията на коронавируса. Според съобщения в пресата, препоръката на Anvisa е била изпратена на изпълнителната власт на 4 май, но едва в петък властите са действали по нея.

Коронавирусът - причина за смъртта на 1/3 от починалите в Бразилия

Коронавирусът - причина за смъртта на 1/3 от починалите в Бразилия

През последните месеци коронавирусът настъпва в южноамериканския гигант

Резолюцията обаче включва и лица, които не са обхванати от забраната. Например бразилски граждани (родени или натурализирани); имигранти със статут на постоянно пребиваващи; чуждестранни дипломати или делегати; чуждестранни специалисти на мисия за международна организация; чуждестранни членове на семейството на бразилски гражданин; чужденци, чието влизане е изрично разрешено от бразилското правителство поради съображения от обществен интерес или хуманитарни причини.

Но всички трябва да спазват 14-дневна карантина при влизане.

Както е известно, Бразилия и Индия са сред най-засегнатите от коронавируса държави.