Бразилия регистрира 71 137 нови случая на коронавирус и 3076 смъртни случая през последните 24 часа.

Бразилското министерство на здравеопазването съобщи, че над 389 000 са починали от началото на пандемията, аобщият брой на заразените е близо 15 милиона.

На този фон, в събота президентът Жаир Болсонару се закани, че може да хвърли и армията срещу размириците в страната.

Бившият капитан заяви по време на телевизионно интервю, че няма да навлиза в подробности какво точно се подготвя.

"Лекари без граници": Бразилия е пред хуманитарна катастрофа

"Лекари без граници": Бразилия е пред хуманитарна катастрофа

Над 73 000 новозаразени и повече от 3500 жертви за денонощие

"Ако имаме проблеми, имаме план как да влезем на терена", добави той. "Нашите въоръжени сили един ден биха могли да излязат на улицата."

Припомняме, че държавният глава бе подложен на яростни критики заради липсата на мерки срещу пандемията. Неглижирането на вируса доведе страната до челни места по заболеваемост и смъртност. Накрая, Болсонару все пак започна ваксинационна кампания.

В Бразилия се наблюдаваше спад в случаите на COVID-19, включително в тежко засегнатия регион на Амазонка, но облекчаването на мерките от някои регионални власти може да доведе до обрат в това подобрение. За това предупреди в сряда директорът на Панамериканската здравна организация (PAHO) Кариса Етиен.

Припомняме, че миналата седмица, от организацията "Лекари без граници" предупредиха за "хуманитарна катастрофа" в южноамериканската държава, която по брой на жертвите е на второ място след САЩ. Това се случва на фона на предстоящото разследване за това как правителството се справи с епидемия от коронавирус.

Бразилия облекчава COVID мерки, въпреки заболеваемостта

Бразилия облекчава COVID мерки, въпреки заболеваемостта

Отварят заведения и разрешават спорт без публика