Президентът на Бразилия Жаир Болсонару заяви, че има готовност да хвърли и армията в борбата с коронавируса и възможни размирици, предаде "Ройтерс". Бившият капитан заяви по време на телевизионно интервю, че няма да навлиза в подробности какво точно се подготвя.

"Ако имаме проблеми, имаме план как да влезем на терена", добави той. "Нашите въоръжени сили един ден биха могли да излязат на улицата."

Припомняме, че държавният глава бе подложен на яростни критики заради липсата на мерки срещу пандемията. Неглижирането на вируса доведе страната до челни места по заболеваемост и смъртност. Накрая, Болсонару все пак започна ваксинационна кампания.

"Лекари без граници": Бразилия е пред хуманитарна катастрофа

"Лекари без граници": Бразилия е пред хуманитарна катастрофа

Над 73 000 новозаразени и повече от 3500 жертви за денонощие

В Бразилия се наблюдава спад в случаите на COVID-19, включително в тежко засегнатия регион на Амазонка, но облекчаването на мерките от някои регионални власти може да доведе до обрат в това подобрение. За това предупреди в сряда директорът на Панамериканската здравна организация (PAHO) Кариса Етиен.

Припомняме, че миналата седмица, от организацията "Лекари без граници" предупредиха за "хуманитарна катастрофа" в южноамериканската държава, която по брой на жертвите е на второ място след САЩ. Това се случва на фона на предстоящото разследване за това как правителството се справи с епидемия от коронавирус.

Страната регистрира над 14 млн. заразени и наближава 400 000 починали.

Бразилия облекчава COVID мерки, въпреки заболеваемостта

Бразилия облекчава COVID мерки, въпреки заболеваемостта

Отварят заведения и разрешават спорт без публика