Оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз - Брекзит може и никога да не се случи поради разногласия в рамките на основните политически партии. Това становище е изразено от лидера на партията "Либералдемократи" Винс Кейбъл, съобщава Financial Times.

"Мисля, че е повече от вероятно, Brexit никога да не се осъществи" коментира Винс Keйбъл. "Има напрежение в рамките на основните политически партии", допълва той.

The Daily Telegraph по-рано съобщи, че поддръжниците на европейската интеграция в управляващата консервативна партия във Великобритания се готвят да саботират приемането на законопроекта за отмяна на европейското законодателство в рамките на ЕС.

Най-малко шест консервативни депутати са готови да подкрепят политическите си опоненти, предимно от Партията на труда, и се противопоставят на ключова част от проектозакона за Брекзит.

ЕС изнудвал Британия да плаща за Брекзит, тя нямало да се поддаде

ЕС изнудвал Британия да плаща за Брекзит, тя нямало да се поддаде

Исканията на Британия са несериозни, несправедливи и невъзможни, смята Ферховстад

Официалните преговори между Лондон и Брюксел започнаха на 19 юни в белгийската столица - почти една година след провеждането на референдум с резултат от 51,9% отбелязват противници на европейската интеграция.

Преговорите трябва да продължат до ноември 2018 г., след което страните ще имат шест месеца за ратифициране на споразуменията, постигнати в националните парламенти.

Според графика, Обединеното кралство трябва да напусне ЕС преди края на март 2019 г.