Великобритания разкритикува интервюто с двамата руснаци, срещу които британските власти повдигнаха обвинения за опита за убийство на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри през март, като посочи, че то е било "обида за интелигентността на обществото" и е "дълбоко обидно" за жертвите и близките им, съобщава "Ройтерс".

Заподозрените за атаката срещу Скрипал руснаци ходили на туризъм в Солсбъри

Заподозрените за атаката срещу Скрипал руснаци ходили на туризъм в Солсбъри

Потвърдиха, че изнесените имена са истинските им

"Лъжите и фрапантните измислици в това интервю, дадено за финансирана от руската държава телевизия, са обида за интелигентността на обществото. По-важното е, че те са дълбоко обидни за жертвите на това ужасно нападение и техните близки", изтъкна говорителят на британския премиер Тереза Мей пред журналисти.

"За съжаление, точно това и очаквахме... Полицията изложи много ясно доказателствата срещу тези двама мъже. Те са издирвани мъже, като ние сме предприели всички необходими стъпки, за да гарантираме, че те ще бъдат задържани и изправени пред правосъдието в Обединеното кралство, ако отново излязат извън територията на Русия", допълни представителят на британското правителство.

„Нелепо” е да се обвинява Русия в лъжа по случая „Скрипал”, отвърна Кремъл

„Нелепо” е да се обвинява Русия в лъжа по случая „Скрипал”, отвърна Кремъл

Той отказа да потвърди дали Русия ще позволи на британската полиция да разпита заподозрените

Вчера въпросните двама руснаци - Александър Петров и Руслан Боширов, дадоха интервю пред руската държавна англоезична телевизия RT, в което обявиха, че това са техните истински имена и те са били в Солсбъри по време на покушението срещу семейство Скрипал, но не за да ги убият, а за да разгледат местните туристически забележителности.