Бин Ладен и терористичните му съюзници разкриват намеренията си толкова ясно колкото Ленин и Хитлер, заяви американският президент Джордж Буш пред чужди дипломатически представители и пред асоциацията на американските военни.

Той подчерта, че въпреки че на територията на САЩ не е имало други атентати като тези на 11 септември, опасността от терористични актове остава, съобщава СBS.

„Въпросът е дали ние ще чуем намеренията на Бин Ладен, дали ще обърнем внимание на това, което казват тези дяволски мъже," уточни Буш.

От СBS коментират, че Буш се надява да върне доверието в себе си, като говори за войната срещу тероризма и отклонява вниманието от войната в Ирак.

Буш твърди, че терористите, извършили атаките на 11 септември 2001 г., нямат съвест, но не са луди. Те убиват в името на ясна и конкретна идеология, която е дяволска, но не и безумна.

Буш например дава за пример разкрити планове на Ал Кайда, според които в западната иракска провинция Анбар трябва да се обособи отделно управление, в което да се създаде образователна, социална и съдебна служба, както и изпълнителен съвет.

Изказването си Буш направи след като Белият дом оповести стратегия, в която се казва че САЩ са постигнали напредък в борбата срещу тероризма, но че действията на Ал Кайда трябва да сигнализират на американските власти, че „все още не сме спасени".