Четвърта поредна нощ на насилствени протести в Ню Йорк. Демонстрациите се характеризираха с насилствени конфронтации между полицията и протестиращите, като униформените са арестували стотици хора през уикенда.

Дъщерята на кмета Бил де Блазио - 25-годишната Киара де Блазио, е била сред арестуваните в събота вечерта, след полицейският синдикат на Ню Йорк публикува в "Туитър" лична информация за ареста на дъщерята на кмета.

Полицейски джип гази протестиращи в Ню Йорк

Полицейски джип гази протестиращи в Ню Йорк

След като протестиращите го замеряли с камъни и други предмети

На площад Юнион пламъците се издигнаха на височина от няколко метра, свидетелстват репортери от мястото на събитието. В Долен Манхатън бяха разграбени магазини, включително дрогерията Duane Reade. Хиляди демонстранти излязоха по улиците из целия град и в един момент са затворили за кратко висящия Манхатънски мост. Протестиращите са замеряли полицаите с различни предмети, а униформените са отговорили, като удряли тълпите с палки и са извършили още арести.

Униформените от нюйоркската полиция (NYPD) бяха масово критикувани за използване на прекомерна сила срещу протестиращите през уикенда.

Полицейски час във Вашингтон и още 40 града заради размириците

Полицейски час във Вашингтон и още 40 града заради размириците

Националната гвардия се включва в опазването на реда...