Във Вашингтон се въвежда полицейски час заради напрежението, предизвикано от продължаващите протести. Новината беше съобщена в Туитър от кмета Мюриъл Боусър.

Полицейският час продължава от 23:00 ч. до 06:00 ч. местно време. По заповед на Боусър към местната полиция ще се присъединят войници от Националната гвардия, за да ги подпомогнат при опазването на реда.

Над 1000 демонстранти преминаха през центъра на американската столица. Те скандираха името на афроамериканеца Джордж Флойд, който беше убит в Минеаполис.

Обявиха извънредно положение в щата Джорджия заради размириците

Обявиха извънредно положение в щата Джорджия заради размириците

За да мобилизира Националната гвардия за справяне с вандалщините

По информация на "The Washington Post", някои от участниците са се опитали да разпръснат сълзотворен газ, други са запалили огньове, като са хвърляли в тях фойерверки.

Ексцесии е имало и в близост до Белия дом.

Полицията е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите.

На 29 и 30 май мирните протести във Вашингтон ескалираха до безредици. Някои демонстранти издигаха барикади, палиха коли, изписваха графити по сградите.

Според източници на CNN и "The New York Times", в разгара на протестите президентът Доналд Тръмп е отишъл в подземен бункер, където е останал по-малко от час.

Минеаполис под блокада след дни на погроми

Минеаполис под блокада след дни на погроми

Смъртта на чернокожия Флойд при арест разбуни обществото

Протестите в САЩ, които продължават шести ден, бяха предизвикани от смъртта на Джордж Флойд при полицейска акция. На много места се стигна до размирици.

До вечерта на 31 май най-малко в 40 американски града беше въведен полицейски час. За опазването на реда властите в 15 щата поискаха подкрепата на около 5000 войници от Националната гвардия.