CNN съобщава за обвиненията на служител на американското разузнаване срещу Русия, че използва социалните медии, за да "повлияе на общественото мнение и да подкопае подкрепата за Украйна" в колебаещите се щати по време на изборите в САЩ през 2024 г.

Служителят от кабинета на директора на националното разузнаване на САЩ направи твърдението, че "Русия се насочва към определена демографска група избиратели".

Служителят обвини Русия, че "представлява сериозна заплаха" за изборите в САЩ.

В същото време Китай, според оценките на американското разузнаване, понастоящем "не планира да влияе върху изхода от президентската надпревара, защото не вижда особена полза от избора между две партии, които според него се стремят да задържат Пекин".

В същото време във вторник Министерството на правосъдието на САЩ обяви, че е блокирало близо хиляда акаунта в социалните медии, които според официалните лица е трябвало да бъдат използвани "за разпространение на чуждестранна дезинформация, създадена от изкуствен интелект".

Пригожин призна за руска намеса в изборите в САЩ

Пригожин призна за руска намеса в изборите в САЩ

"Намесихме се, намесваме се и ще продължим да се намесваме. Внимателно, прецизно, хирургически и по наш собствен начин, както го умеем"

"За да се подкопаят позициите на нашите партньори в Украйна и да се повлияе на геополитическите сценарии", се казва в изявление на директора на ФБР Кристофър Рей.