Съдебният процес срещу сина на президента на САЩ Джо Байдън - Хънтър - по федерални данъчни обвинения в Калифорния беше отложен за септември.

Това съобщи АФП.

Първоначално процесът трябваше да започне през юни, но окръжният съдия на САЩ Марк Скарси се съгласи да го отложи за 5 септември, за да не съвпадне с друг процес на Хънтър Байдън по обвинения за притежание на оръжие в Делауеър.

Решението идва, след като окръжният съдия на САЩ Мариелен Норейка отхвърли искането на Байдън за отлагане на процеса за оръжието.

През юли 2023 г., синът на президента се призна за виновен по други обвинения - за данъчни престъпления.

Скандалите около Хънтър Байдън бяха използвани от републиканците за импийчмънт на баща му въз основа на необосновани обвинения в корупция. Правните му проблеми са много, свързани с престъпления за данъчното облагане и незаконно притежаване на огнестрелно оръжие.

Хънтър Байдън заплашва да съди Fox News за "клевета"

Хънтър Байдън заплашва да съди Fox News за "клевета"

Опит за защита на доброто име

Мнозинството избиратели в САЩ считат, че разследването за импийчмънт срещу президента Джо Байдън се използва, за да бъде подведен под отговорност по закон, а не като несправедлива политическа атака. Това показаха резултатите от скорошно проучване на общественото мнение, публикувано от ABC News и Washington Post.

Хънтър Байдън пледира невинен по девет обвинения, свързани с данъци

Хънтър Байдън пледира невинен по девет обвинения, свързани с данъци

Облаци се струпват над Джо Байдън

Тогава бившият президент Доналд Тръмп заяви, че твърденията за участие на Хънтър Байдън в незаконни сделки с украинска компания са "най-големият скандал в историята на САЩ, а може би и в света".