"Под развалините беше намерено 10-годишно дете, за съжаление момчето е загинало", заяви в своя канал в "Телеграм" Олег Синегубов, губернатор на Харковска област, цитира думите му Руската служба на Би Би Си. По-късно той съобщи, че под останките на сградата е намерена мъртва и 68-годишната му баба, а 11-мсечното му братче е ранено и настанено в болница.

Броят на ранените, каза той, се е увеличил до 28 души, включително 11-месечното дете.

"На мястото на удара работят спасители, разчистват отломките", пише Синегубов.

Пострадали са две жилищни сгради и е унищожена триетажна жилищна сграда, спасителите са потушили пожара, съобщи министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко.

"Русия е изстреляла ракети по жилищни сгради. Откриха труп на дете под отломките... Има ранени. Това е брутална война", написа в своя "Телеграм" канал Андрий Йермак, ръководител на кабинета на президента на Украйна, призовавайки хората да бъдат силни, за да победят врага.

По-рано властите в Харков съобщиха за два удара срещу града в петък сутринта. Руската страна не коментира тези съобщения, Би Би Си уточнява, че не може да провери своевременно изявленията на официалните лица.

Русия пак изстреля ирански дронове по Украйна
Обновена

Русия пак изстреля ирански дронове по Украйна

Съобщават се взривове в Измаил