Аз съм невинна жертва. Това заяви президентът на Бразилия Дилма Русеф пред Би Би Си. Тя обеща да продължи да се бори на фона на заплахата от импийчмънт.

Русеф обеща да продължи да се бори, дори ако искането за импийчмънт бъде одобрено.

Дилма Русеф е обвинена в манипулиране на държавните сметки, което тя отрича.

Сенатът ще реши дали да стартира процеса за импийчмънт следващата седмица. Ако това се случи, тя ще бъде отстранена от длъжност за 180 дни.

Последните проучвания, проведени от големите бразилски вестници, предполагат, че болшинството от 81 сенатори ще гласуват в подкрепа на процеса.

„Аз вярвам наистина, че съм жертва. И разбира се да, аз съм невинна. В същото време аз съм невинна жертва”, заявява Дилма Русеф.

„Това, в което ние в правителството вярваме и това, в което моите поддръжници вярват, е, че процесът по импийчмънт е нелегитимен и незаконен. Защото в крайна сметка той се основава на една лъжа, т.е. косвени избори под прикритието на процес по импийчмънт”, посочи Русеф.

„Това, което ние ще направим, е да се съпротивляваме, съпротивляваме и съпротивляваме. И по-нататъшната битка ще гарантира, че ние ще излезем победители на базата на заслугите”, подчерта тя.