Атентатът в московското летище „Домодедово" е осъществен от мъж, чиято самоличност не е установена все още, съобщава Интерфакс, позовавайки се на представител на правоохранителните органи, които работят на мястото на инцидента.

Тялото на терориста е почти унищожено, като за идентифицирането му най-вероятно ще бъде направена ДНК експертиза", подчертава още източникът.

Междувременно стана ясно, че взривното устройство е било направено на основата на пластмаса. Официално потвърждение на тази информация все още няма.

Според специалистите металните фрагменти, намерени в телата на загиналите, може да са части от количките за багаж или от някакъв ръчен багаж.

Освен това все още не е направено окончателно заключение за това как е задействано взривното устройство. Според една от версиите атентаторът сам е задействал бомбата, но според друга - бомбата може да е задействана и чрез дистанционно.

Припомняме, вчера летището беше разтърсено от силна експлозия, станала в 16,32 ч. московско време. Взривното устройство е било с мощност между 2 и 5 кг в тротилов еквивалент и натъпкано с парчета бодлива тел.

По-късно на  мястото на атака бе открита главата на предполагаемия атентатор-камикадзе. Според източник от руската милиция, той е от арабски тип, на видима възраст 30-35 г.

По-рано стана ясно, че българин е сред жертвите на атентата на международното летище "Домодедово", съобщи говорителят на Външно министерство Весела Чернева. Министерството на извънредните ситуации на Русия публикува официален списък на загиналите.