Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обмисля окончателно кой ще бъде неговият кандидат за вицепрезидент и може да обяви решението си още тази седмица. Това съобщи The Hill, позовавайки се на свои източници.

Според изданието основните претенденти за поста все още са сенаторът от Флорида Марко Рубио, сенаторът от Охайо Джеймс Дейвид Ванс, по-известен като Джей Ди Ванс, и губернаторът на Северна Дакота Дъг Бергам. При това сенаторите се смятат за по-вероятните варианти.

Очаква се Тръмп да обяви избора си преди конгреса на Републиканската партия, който започва на 15 юли.

Източник, близък до предизборния щаб на бившия президент, заяви, че Тръмп може да назове своя кандидат или по време на предизборно събитие във Флорида този вторник, на събитие в Пенсилвания в сряда или, най-вероятно, в социалната мрежа "Истина" всеки ден.

При това и Рубио, и Ванс заявиха в неделя, че не знаят дали някой от тях ще си партнира с Тръмп на изборите.

Тръмп не очаква Джо Байдън да се откаже от президентската надпревара

Тръмп не очаква Джо Байдън да се откаже от президентската надпревара

Президентът е задържал номинацията на Демократическата партия заради всички делегати на конгреса, които е спечелил по време на първичните избори

Президентът на САЩ Джо Байдън и Тръмп всъщност спечелиха вътрешнопартийните избори за Демократическата и Републиканската партия, но все още не са станали официални кандидати за президент.

Кандидатурите им трябва да бъдат потвърдени на партийните конгреси. Конгресът на Републиканската партия ще се проведе през юли, а на Демократическата партия - през август.

Тръмп иска имунитет и по делото във Флорида

Тръмп иска имунитет и по делото във Флорида

Съдебни проблеми за бившия президент

Президентските избори в САЩ са насрочени за 5 ноември 2024 г.