Временно прекратяване на огъня е било договорено в контролиран от бунтовниците район близо до Дамаск. Сирийските правителствени сили и техните съюзници се опитват да си го възвърнат от бунтовниците. Това съобщава "Ройтерс", позовавайки се на военен новинарски сайт, управляван от ливанската групировка "Хизбула".

Агенция "Ройтерс" към момента не е успяла да потвърди информацията от източници от бунтовниците. Правителството и съюзниците му се опитват да освободят района на Уади Барада, където има оазис, който снабдява с вода 4 млн. души в Дамаск.

Според информацията е договорено прекратяване на огъня за редица часове. То обхваща всички фракции в района. Подкрепяната от Иран групировка "Хизбула" се бие наред със сирийското правителство в гражданската война.

Междувременно Агенция "Франс прес" съобщи, че водената от САЩ коалиция е убила високопоставен главатар на "Ислямска държава". Той е убит при въздушни удари по сирийския град Ракка, която джихадистите определиха като своя столица. Това съобщи военен командир в региона.

Главатарят е идентифициран като Махмуд ал-Исави. Той е убит на 31 декември.