Министърът на външните работи на Великобритания Доминик Рааб изрази категоричната подкрепа на Великобритания за усилията на България по разкриването на руската шпионска мрежа и за защита на националния ни суверенитет.

"Обединеното кралство застава редом с България срещу зловредната дейност на Русия, която цели да подкопае суверенитета на нашия съюзник от НАТО. Напълно подкрепяме усилията на България за разбиването на предполагаемата шпионска мрежа и предприемането на стъпки за противодействие срещу враждебните действия на Русия на нейна територия." - написа Рааб в профила си в Twitter.

Припомняме, на 18 март при акция на ДАНС и МВР в София бяха задържани шестима души по обвинение, че са предавали на Русия секретна информация, засягаща националната ни сигурност. Лидерът на групата е бивш ръководен кадър на служба "Военно разузнаване" към министъра на отбраната, обяви на пресконференция в петък говорителката на главния прокурор Сийка Милева.

Спецслужбите задържаха руски шпиони в София

Спецслужбите задържаха руски шпиони в София

Обискирани са няколко адреса...

Руското посолство определи разкритията като "спекулации".

През декември военният аташе на Русия в България Василий Сазанович беше изгонен от страната заради шпионаж. В рамките на година и половина общо шестима служители на руското посолство бяха експулсирани от страната ни заради шпионска дейност срещу България.

И Великобритания ни подкрепи за изгонването на руския военен аташе

И Великобритания ни подкрепи за изгонването на руския военен аташе

Василий Сазанович беше уличен в шпионаж...