Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп съобщи на обществеността, че срещу него е повдигнато обвинение във връзка с обработката на класифицирани документи.

Това отбеляза АП.

"Корумпираната администрация на Байдън информира моите адвокати, че ми е повдигнато обвинение, очевидно във връзка с измамата с кутиите", написа Тръмп в социалната мрежа "Истина".

Бившият държавен потвърди, че е получил призовка да се яви във Федералния съд в Маями следващия вторник и изрази недоверие по отношение на решението.

"Никога не съм мислил, че е възможно такова нещо да се случи на бивш президент на Съединените щати, който е получил много повече гласове от всеки действащ президент в историята на нашата страна и в момента води с голяма преднина пред всички кандидати, както демократи, така и републиканци, в анкетите за президентските избори през 2024 г. АЗ СЪМ НЕВИНЕН ЧОВЕК!", заключи Доналд Тръмп.

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп е обвинен в общо седем престъпления, след като Министерството на правосъдието на САЩ реши да повдигне федерални наказателни обвинения срещу него за незаконно боравене с класифицирани документи, съобщи в четвъртък New York Times, позовавайки се на два източника.

Твърди се, че обвиненията включват умишлено задържане на тайни на националната отбрана в нарушение на Закона за шпионажа и заговор за възпрепятстване на правосъдието.

Прокурори официално са уведомили Тръмп, че е разследван

Прокурори официално са уведомили Тръмп, че е разследван

Сигнал, че прокурор Джак Смит е "на прага да вземе решение"

Федералният окръжен съд в Маями ще бъде първият съд в американската история, който ще разглежда федерални обвинения срещу бивш президент.