Духовният съветник на президента Доналд Тръмп, Паула Уайт, по време на молитвата за откриване на митинга на президента във Флорида във вторник вечерта обясни, че "демоничните мрежи" са готови да го свалят, съобщава "Бизнес инсайдър".

"Нека всяка демонична мрежа, която се придържа към целта, срещу призоваването на президента Тръмп, да бъде разрушена, нека бъде разрушена в името на Исус", обяснява Уайт на привържениците в изпълнения стадион Орландо, които се хванаха за ръце, за да се молят за президента.

Тръмп официално обяви кандидатурата си за изборите през 2020 г.

Тръмп официално обяви кандидатурата си за изборите през 2020 г.

Пред 20 хиляди негови привърженици в Орландо...

"Заявявам, че президентът Тръмп ще преодолее всяка стратегия от ада и всяка стратегия от врага, всяка стратегия. И той ще изпълни призванието си и съдбата си", допълва тя.

"Нека тайният съвет на порочността и злонамереността да се обърне в безумие точно сега в името на Исус", продължава Уайт.

"Аз обезпечавам неговото призвание, осигурявам неговата цел, обезопасявам семейството му и ние осигуряваме победа в името, което е над всяко име ... името на Исус Христос", допълва духовният съветник на Тръмп.

Духовният съветник на Тръмп е пряката му връзка с Бог

Духовният съветник на Тръмп е пряката му връзка с Бог

И съветва Тръмп за всичко - от посолството на САЩ в Йерусалим до Венецуела

Паула Уайт познава Тръмп от началото на века и го благослови при встъпването му в длъжност като президент през 2017 година.

В края на март тя обясни пред "Гардиън", че да служи на Тръмп и връзката й с президента е резултат от пряко "назначение" от Бог.

В интервю за Christian Broadcasting Network през септември тя защитава политиката на президента за спорната раздяла на деца от родители, сравнявайки политиката, с миграцията на Исус през Египет и заявявайки, че ако Исус "е нарушил закона, тогава той би бил грешен и няма да има беше нашият Месия".

Тя е една от многото проповедници на просперитета, разследвани от Сената през 2007 г. за нарушаване на правилата на IRS срещу "прекомерна компенсация" на лидери на религиозни организации. Разследването не намери окончателни доказателство за нарушения.

Помпео предполага, че Бог е изпратил Тръмп да спаси еврейския народ от Иран

Помпео предполага, че Бог е изпратил Тръмп да спаси еврейския народ от Иран

Така както царица Естер ги спасява през 400-та г. пр.н.е. от персийския цар Асуир