Депутатите от Демократичната юнионистка партия (DUP) не само ще гласуват против споразумението за Брекзит, договорено от британския премиер Борис Джонсън с Европейския съюз, но също така и ще "насърчат" колеги от други партии да направят същото. Това обяви депутатът от Демократичната юнионистка партия Сами Улисън пред Би Би Си.

Великобритания и ЕС се споразумяха за Брекзит
на живо

Великобритания и ЕС се споразумяха за Брекзит

Където има воля, има и споразумение - имаме споразумение, потвърди председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер

Уилсън изтъкна, че DUP ще лобира против споразумението, тъй като смята, че имало "влияние върху единството на Обединеното кралство", опасявайки се, че "ще разпали допълнителни националистически настроения в Шотландия" и ще се окаже "пагубно" за икономиката на Северна Ирландия, подчерта той.

"Отхвърлянето на споразумението утре не е краят на играта", посочи Уилсън, допълвайки: "Всъщност това вероятно отваря възможности за правителството, които не са налични в момента след парламентарни избори", заключи северноирландският член на британския парламент.

Сделката за Брекзит е по-лоша от на Мей, обяви Корбин и поиска референдум

Сделката за Брекзит е по-лоша от на Мей, обяви Корбин и поиска референдум

Най-добрият начин да се разреши Брекзит е да се даде възможност на хората да кажат последната си дума на референдума, призова Корбин.