Изчезнали са двама сътрудници на Върховния комисариат на посолството на Индия в Исламабад. За това съобщи вестник The Times of India, цитиран от ТАСС.

В понеделник сутринта индийските дипломати не са отишли на работа, а връзката с тях е прекъсната. Както отбелязва изданието, пакистанските власти, в това число и външното министерство са информирани за инцидента. Индиското външно министерство обсъжда въпроса за местонахождението на дипломатите с властите на Пакистан.

На 31 май властите на Индия обявиха двама сътрудници на пакистанското посолство в Ню Делхи за персона нон грата, обвинени в шпионаж. Това влоши отношенията между двете страни.

Както заяви миналата неделя външнополитическото ведомство на Индия, посолството на страната в Исламабад не може нормално да функционира. За индийските дипломати е установена демонстративно наблюдение, някои от тях срещат и заплаха за личната си сигурност от страна на Междуведомственото разузнаване на Пакистан (ISI).

Външното министерство на Индия поиска от пакистанските власти веднага да разследва тези инциденти и да обезпечи нормалните условия за работа на индийските дипломати в съответствие с Виенската конвенция за дипломатически отношения.