Албанският премиер Еди Рама реагира остро в "Туитър", след като българското външно министерство коментира изявленията му вчера в Брюксел и го помоли да приспособи езика си с такъв на политик от страна кандидатка за членство в ЕС, пише скопското електронно издание "360 степени".

"Вие имате проблем с моя начин на изразяване, аз с начина, по който България иска да решава двустранните въпроси. Или вдигнете ветото, или ще ме търпите," написа в "Туитър" албанският премиер Еди Рама, след като българското външно министерство коментира думите му вчера в Брюксел и поиска, както се казва в изявлението, той да приспособи езика като такъв на политик от страна-кандидат за членство в ЕС. 

Сали Бериша се извини вместо Еди Рама, който продължава да говори срещу България

Сали Бериша се извини вместо Еди Рама, който продължава да говори срещу България

Рама не представлява мисленето на албанците, уверява Бериша

"О! Българското Министерство на външните работи има проблем с начина ми на говорене! Честно.И аз имам проблем и с начина, по който България иска да решава двустранните въпроси, използвайки процеса на разширяване като средство за отвличане на две страни от НАТО! "По-полека, приятели: Вдигнете ветото си или ще ме търпите," написа Рама в "Туитър".

Лидерът на опозиционната Демократическа партия на Албания и бивш премиер на Албания Сали Бериша се извини на българския народ за изказванията на премиера Еди Рама, направени по време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани.

Бериша каза на пресконференция, че Рама не представлява мнението на албанците, тъй като, както каза, не познава никакви принципи на приятелство между страните.

"От името на албанската опозиция се извиняваме на българското правителство и народ и гарантирам, че това не е мнението на албанците, а на един авантюрист. Човек, който не познава никакви принципи, не знае какво е приятелство между страните. "Не ми се струва оправдано премиерът да казва "срам за българите и България", освен ако не е човек, който унижава всеки албанец с решенията си", каза Бериша.

Еди Рама съжалявал ЕС, искал да им помогне

Еди Рама съжалявал ЕС, искал да им помогне

Нито пандемията, нито войната накарала страните да се обединят