Електрозахранването в Харков и Харковска област е възстановено на почти 70%, съобщи ръководителят на областната администрация Олег Синегубов.

"Почти 70% от потребителите в Харковска област и в Харков вече са снабдени с електроенергия. Припомням ви, че вчера целият регион остана без електричество заради тероризма на окупаторите. Благодарение на нашите енергетици в полунощ вече е включена критичната инфраструктура на Харковска област, както и подстанции в Харковска, Лозовска и Чугуевска област", написа той в "Телеграм".

Пуснаха тока в цяла Украйна

Пуснаха тока в цяла Украйна

Възстановено е и водоподаването в Киев

До четвъртък сутринта бяха пуснати в експлоатация канализационните и топлофикационните мрежи, каза той, а след това и метрото, трамвайната и тролейбусната мрежа и някои от абонатите в Харков.

"Още около 150 000 потребители в Харков остават без ток, а в региона - близо 300 000 жители. Процесът на възстановяване продължава с пълна сила. Огромни благодарности на енергетиците и всички служби за светлината и топлината в домовете ни!", добави Синегубов.

В района на Днипро електроснабдяването е възстановено на 50%. Продължават дейностите в Киевска, Лвовска и други области.