Украйна е под нощен руски огън в събота, съобщава УНИАН. Редица области бяха атакувани след полунощ. Сред тях е и Киев, а въздушната тревога обхвана цялата страна.

Това се съобщава в Telegram-канала на Командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна.

От руската атака тази нощ са пострадали обекти от енергийната инфраструктура в три региона на Украйна. Атакуваните обекти са в южните и западните райони на страната, потвърди тази сутрин Министерство на енергетиката на Украйна. Освен това при обстрел в Източна Украйна е аварирал обект на ВЕИ инфраструктурата, което е довело до намаляване на генериращите мощности.

В един от обектите в Запорожка област са пострадали двама служители, които са приети в болница за лечение.

При атаката в Лвовска област няма пострадали съобщи ръководителят на областната военна администрация Максим Козицкий.

Полша отново e вдигнала бойни самолети заради атаката срещу Украйна. "В югоизточния регион на страната може да има повишаване на нивата на шум поради началото на работа в нашето въздушно пространство от полски и съюзнически самолети", се казва в изявление на оперативното командване.

Ранени и материални щети при руски обстрел в Украйна

Ранени и материални щети при руски обстрел в Украйна

Херсонска и Одеска област са подложени на атаки и в петък

На 21 юни няколко пъти беше обявено предупреждение за въздушно нападение в цяла Украйна поради излитането на руския свръхзвуков изтребител МиГ-31К с голям обсег на действие и заплахата от удари по "Кинжал".

През нощта военните съобщиха за излитането на четири самолета от авиобазата Оленя. В същото време страната се оказа атакувана от руски безпилотни летателни апарати от типа "Шахед". 

В петък беше съобщено за атаки по Херсонска и Одеска области, като в първата имаше данни и за ранени. 

Зеленски: Харков се стабилизира, руските атаки в Донецк са всекидневни

Зеленски: Харков се стабилизира, руските атаки в Донецк са всекидневни

Това каза във видеообръщение президентът на Украйна