Заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев присъства на церемонията в президентския дворец в столицата на Република Турция.

На нея президентът Реджеп Таип Ердоган награди представители на чуждестранните екипи, които се включиха в спасително-издирвателните операции след тежкото земетресение в страната.

Президентът на Република Турция Реджеп Таип Ердоган връчи благодарствена грамота на заместник-министър председателя и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в знак на благодарност от страна на южната ни съседка за помощта, оказана от България след унищожителното земетресение.

БЧК подпомага с още 1.28 млн. лв. пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

БЧК подпомага с още 1.28 млн. лв. пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

С този трети транш общата сума, преведена за двете засегнати страни възлиза на близо 2 600 000 лв.

От българска страна награден беше главен инспектор Петър Петров, началник сектор "Специализирани оперативни дейности" в РДПБЗН - Пловдив.

Министър Демерджиев отпътува за Турция със самолет "Спартан" на българските ВВС, с който бяха транспортирани и 3,5 тона хуманитарна помощ за пострадалите от земетресението.

Тя включва палатки, спални комплекти и други необходими вещи и материали. България е в постоянна готовност да реагира съобразно исканията и нуждите на турската страна и нашите възможности.

Земетресенията в Турция са нанесли щети за $9 милиарда

Земетресенията в Турция са нанесли щети за $9 милиарда

Местната икономика бавно се възстановява