Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че Анкара ще преосмисли икономическите си отношения с Израел след президентските и парламентарните избори в страната на 24 юни, съобщават турските медии.

Държавният глава отбелязал, че Турция ще вземе под внимание решението на Организацията за ислямско сътрудничество да наложи търговски ограничения срещу Израел в контекста на продължаващия му спор с Палестина.

Турция изгони посланика на Израел

Турция изгони посланика на Израел

Министерството на външните работи на Турция е поискало от посланика на Израел да напусне страната

"Надявам се, че страните от Организацията за ислямско сътрудничество ще изпълнят решението за ембарго срещу Израел. Турция ще направи оценка също така на нашите отношения, особено на икономическите и търговските отношения с Израел. Ще предприемем стъпки в тази посока след предстоящите избори", изтъкна турският президент.

Ердоган е уточнил, че Турция може да наложи забрана на внос на някои израелски стоки заради избиването на палестинци от страна на израелските военни по границата с Газа.

Турските власти унижават изгонения посланик на Израел в Турция

Турските власти унижават изгонения посланик на Израел в Турция

Карат го да си събува обувките на летището, извикаха медиите да снимат

По време на срещата на Организацията за ислямско сътрудничество в петък страните членки се разбраха да създадат комисия, която да разследва "престъпленията на Израел в Ивицата Газа". Най-малко 60 палестинци бяха убити и над 2 700 бяха ранени от израелските въоръжени сили по време на размириците на 14 май, които бяха предизвикани от решението на САЩ да преместят посолството си от Тел Авив в Йерусалим.