Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви, че правителството му поддържа контакти на "ниско равнище" с правителството на Сирия посредством специалните служби на двете страни, съобщава "Франс прес".

Това е първото потвърждение, че между Анкара и Дамаск има преки контакти.

"Макар и това да е вашият враг, не можете да скъсате всички връзки с него", коментира Ердоган пред турската държавна телевизия.

Той настоя, че територията на Сирия не трябва да бъде разделяна, като изтъкна: "Ние не защитаваме фрагментирането на сирийския народ."

Хиляди протестираха в Истанбул в подкрепа на гладуваща депутатка

Хиляди протестираха в Истанбул в подкрепа на гладуваща депутатка

Лейла Гювен обяви гладна стачка на 8 ноември…

Турският държавен глава добави, че Демократичната партия на народите в Турция е същата организация като Кюрдската работническа партия (ПКК), "Отрядите за народна защита" на сирийските кюрди, както и тяхното политическо крило Партия "Демократичен съюз".

Ердоган изрази надежда, че САЩ ще се изтеглят скоро от Сирия, защото Турция не желае да живее под заплахата на подкрепяните от Вашингтон кюрдски милиции.

Ердоган също така обяви, че ще проведе разговори с руския си колега Владимир Путин в руския черноморски курорт Сочи на 14 февруари.