Турският президент Реджеп Ердоган изрази съмнения, че смъртта на бившия президент на Египет Мохамед Морси е естествена, предаде БНР. Ердоган заяви това при посещението си на погребална молитва в памет на египетския политик след следобедното богослужение в истанбулската джамия "Фатих".

"Лично аз в този момент не вярвам, че смъртта му е естествена. Тези хора са толкова уплашени, че дори не дават тялото на Мохамед Морси на близките му", заяви турският президент.

Подобни молитви се проведоха на много места в Турция, включително в Измир, Коня и столицата Анкара, където ритуалът беше воден от ръководителя на религиозната дирекция Али Ербаш. Присъстваха редица високопоставени политици и чиновници, сред които председателят на Меджлиса и президентският говорител Ибрахим Калън.

Бившият президент на Египет Мохамед Морси почина в съда

Бившият президент на Египет Мохамед Морси почина в съда

Беше водеща фигура в ислямисткото движение "Мюсюлманско братство"

По-рано на митинг в Истанбул Ердоган осъди западните държави, че са наблюдавали безучастно как египетският президент е бил свален от власт и подложен на мъчения в затвора.

Турция остро осъжда преврата, с който правителството на Мохамед Морси беше свалено от страна на военните в Египет през юли 2013 г. Анкара е и близък съюзник на движението "Мюсюлмански братя" в Близкия изток, към чийто египетски клон принадлежеше Морси.

Сърдечен удар е убил Мохамед Морси

Сърдечен удар е убил Мохамед Морси

Погребението ще е днес