Повече от 100 души са евакуирани в Стари Оскол заради обстрелите по областния център. За евакуацията съобщи кметът на Староосколския район Андрей Чесноков в социалните мрежи, предаде "Интерфакс".

На местните жители са дадени продоволствени чанти за първа необходимост, организирана е кухня, предоставена е възможност за медицинска помощ. Организирано е и тяхното спане, макар и да не се посочва как.

Белгородска област страда от обстрели почти от началото на войната, но доскоро това се случваше само по приграничните населени места, като Шебекино.

Белгород отмени празничните богослужения заради ударите

Белгород отмени празничните богослужения заради ударите

От 29 декември насам всеки ден се регистрират украински удари

В последния месец обаче и областният център е под заплаха, която руските официални лица наричат "терористични атаки". На 30 декември се случи най-големия до този момент обстрел по Белгород - загинаха 25 души, повече от 100 пострадаха.

В първите дни на новата година обстрелът продължи - на 2 януари и на 5 януари, когато пострадаха шест района на Белгородска област. Стари Оскол, където в момента са евакуирани хора, също е бил обстрелван.

В последния месец се появиха и оплаквания в социалните мрежи от руснаци, че в областта няма бомбоубежища, а където и да има такива, те не работят, а са заключени.

Путин: Ударът по Белгород е терористичен акт и няма да остане ненаказан

Путин: Ударът по Белгород е терористичен акт и няма да остане ненаказан

Той е убеден ходът на войната се е изменил в полза на Русия