Увеличение от нови огнища на коронавирус в цяла Европа предизвикаха предупреждения срещу самодоволството в страните, тъй като служители в Испания, Франция, Германия и други страни се страхуват от сериозен скок на инфекциите, съобщава БиБиСи. 

Европейските страни се надпреварват да ограничат епидемиите от коронавирус, които възникват след премахването на ограниченията за блокиране, които пречат на икономиките им.

Във Франция премиерът Жан Кастекс предупреди, че страната върви по грешния път от две седмици. Министерството на здравеопазването отчете 1397 нови инфекции на Covid-19 във вторник, което е почти двойно по-голямо от предходния ден.

Междувременно в Германия броят на потвърдените случаи на коронавирус се увеличи с 1,226 до 218 519 в сряда, показват данни. Министърът на здравеопазването Йенс Спан заяви, че "трябва да сме много нащрек за покачването".

Цифрите от Испания, публикувани от испанското здравно министерство във вторник, показват, че 326 612 инфекции вече са потвърдени, което е увеличение от 3 632. Повечето от тези нови случаи бяха открити в Каталуния, Мадрид и Арагон, където миналия месец бяха наложени нови блокади.

Над 20 млн. заразени с коронавирус по света

Над 20 млн. заразени с коронавирус по света

Починалите са 733 103 души