Изпълняващият длъжността директор на ФБР Андрю Маккейб увери, че разследването за руската намеса в американските избори не е прекратено с уволнението на досегашния шеф Джеймс Коми, предадоха информационните агенции.

"Работата продължава, независимо от това как се променят обстоятелствата." - заяви Маккейб пред ресорната комисия в американския сенат.

По думите му, спецслужбите имат пълно доверие на Коми, противно на твърдението на Тръмп, служителите на ФБР вече не му вярват.

Той допълни, че никой от Белия дом не е разговарял с него за разследването и темата не е коментирана по време на срещата му с президента Доналд Тръмп.

Председателят на комисията по разузнаването - републиканецът Ричард Бар, и демократът Марк Уорнър увериха, че разследването на сената категорично ще продължи.

Тръмп: Не съм обект на разследване от ФБР

Тръмп: Не съм обект на разследване от ФБР

Заяви, че лично е взел решението да уволни Коми...

Обяснението на президента Тръмп, че е уволнил Коми заради "несправяне с работата", породи недоверие не само сред опозицията от Демократическата партия, но и сред част от републиканците. Появиха се множество коментари, че истинската причина за отстраняването му е да бъде спряно разследването за руската намеса и връзките между екипа на Тръмп и Кремъл.

Затова демократите настояват за независимо разследване по случая- От Белия дом обаче заявиха, че не е необходимо случаят да се поеме от независим прокурор.