Президентът на САЩ Джо Байдън е първият, който даде точна и безкомпромисна характеристика на Владимир Путин. Такава позиция изрази опозиционната платформа Форум на свободна Русия във връзка с интервюто на Байдън пред ABC News, в което той отговори с "Да" на въпроса дали смята Путин за убиец. Той предупреди, че Кремъл ще си плати за намесата в американския политически живот.

В свое официално изявление организацията призовава и другите лидери на демократичния свят да последват примера на американския президент.

Основна цел на Форума на свободна Русия е формиране на интелектуална алтернатива на режима на Путин, въз основа на която да бъде изградена нова европейска Русия. Постоянната комисия на организацията включва 11 души - политици и общественици, сред които са Гари Каспаров, Иван Тютрин, Андрей Иларионов, Иля Пономарьов.

Руската блогосфера: Байдън каза истината за Путин

Руската блогосфера: Байдън каза истината за Путин

"Байдън нарече Путин убиец и курсът на рублата падна"...

Публикуваме пълния текст на изявлението:

Постоянната комисия на Форума на свободна Русия приветства инициативите на Президента на САЩ Джо Байдън за сдържане на агресията на путинския режим и наказване на Путин и неговата мафиотска групировка за извършените от тях престъпления. Подкрепяме санкциите, които бяха въведени от американските власти по отношение на Кремъл, и смятаме за необходимо да бъде разширена санкционната политика по отношение на управляващия диктаторски режим в Русия.

Ние също така подкрепяме изявленията на Президента на САЩ Джо Байдън за необходимостта от адекватен отговор срещу всяка форма на намеса на Кремъл във вътрешната политика на САЩ, независимо дали става дума за хакерски атаки или за опити да се повлияе на изборните резултати.

Особено въодушевление поражда фактът, че президентът на САЩ за първи път даде толкова точна и безкомпромисна характеристика на руския диктатор, наричайки Владимир Путин "бездушен убиец". Очевидно, Западният свят като цяло и самите Съединени американски щати вече не хранят никакви илюзии по отношение на Путин и справедливо го определят не само като корупционер, но и като обикновен убиец. Такава характеристика, дадена на толкова високо ниво, поставя незаличимо клеймо върху образа на руския диктатор.

Надяваме се, че и други лидери на свободния свят ще последват примера на Президента на САЩ, ще престанат да му подават топката и ще прекратят "взаимноизгодното сътрудничество" с убиеца, тиранина, който завзе властта в нашата страна.

Партията на Путин задължи депутатите си да заклеймят Байдън в медиите и в интернет

Партията на Путин задължи депутатите си да заклеймят Байдън в медиите и в интернет

След това да изпратят отчет в Excel…