Президентът на САЩ Джо Байдън счита руския лидер Владимир Путин за "убиец". Той заяви, че Русия трябва да "заплати цена" за намесата си в американските избори.

Запитан дали счита Путин за убиец, държавният глава отговори в интервю за ABC: "Мм, да".

Вчера американското разузнаване публикува доклад за чуждата намеса на изборите през 2020 г., в който се заключава, че Путин е наредил действия за "очерняне" кампанията на Джо Байдън.

Байдън даде интервю за водещия Джордж Стефанопулос, на което говори по различни теми.

Американският лидер каза пред водещия, че е съгласен, че Путин е "убиец" и Москва "ще плати цена" за намесата на изборите в САЩ. Той допълни, че е предупредил Путин за потенциален отговор по време на телефонния им разговор в края на януари.

"Той ще плати цена. Ние проведохме дълъг разговор, той и аз, когато ние - познавам го относително добре. И аз в началото на разговора му казах: "Познаваш ме и аз те познавам. Ако установя, че това се е случило, подгответе се", коментира Байдън.

Стефанопулос го запита: "Вие познавате Владимир Путин. Мислите ли, че е убиец?". "Ммм хмм, да", отговори президентът и добави: "Ще видите", че Путин "ще плати", но не разкри подробности.

Държавният глава смята, че САЩ и Русия могат да работят заедно в сферите, където споделят общи интереси.

Той заяви също, че ще бъде "трудно" по отношение изтеглянето на американските войници от Афганистан до 1 май, но е възможно.

Байдън изрази изненада, че ваксините срещу COVID-19 все още се политизират.

Джо Байдън коментира, че нещата ще се променят със Саудитска Арабия след убийството на журналиста Джамал Кашоги.

Той отправи и послание към мигрантите да не идват в САЩ.

Цялото интервю с Байдън ще бъде излъчено в предаването "Добро утро Америка" по ABC днес от 07:00 часа източноамериканско време.