Ръководството на путиновата партия "Единна Русия" изпрати указания на излъчените от нея депутати публично да заклеймят американския президент Джо Байдън заради оценката му, че Владимир Путин е убиец, съобщи изданието Znak.com.

Припомняме, в интервю за ABC News Байдън заяви, че Владимир Путин ще си плати цената за намесата в американските избори. На въпрос на водещия дали смята Путин за убиец, Байдън отговори с "Да". Позицията на американския президент беше подкрепена от офиса на върховния представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел.

ЕК: Путин е отговорен за убийства и опити за убийства

ЕК: Путин е отговорен за убийства и опити за убийства

Негова е крайната отговорност за действията на руската държава...

Депутатите са получили опорни точки какво трябва да съдържат коментарите им социалните мрежи и в медиите. Според указанията, те трябва да твърдят, че поведението на Байдън е "грубо и противоречащо на нормите на международната политика" и на "здравия разум".

"Секретарят на генералния съвет на "Единна Русия" Андрей Турчак направи изявление, в което изложи подробно отношението на всички пропрезидентски и патриотични сили към жеста на Байдън. Заместник-секретарят на генсъвета Александър Хинщейн също го осъди остро. Молим да се изкажете по темата като следвате тезисите, огласени от ръководството на партията." - се казва в писмо до представителите на "Единна Русия".

На депутатите е бил поставен срок да заклеймят Байдън до обяд на 18 март, след което е трябвало да се отчетат за свършеното.

Източник на Znak.com, близък до партията на Путин, споделя, че отчетът за изпълнението на възложената задача е трябвало да се изпрати на ръководството под формата на таблица в Excel.

На зададен от медията въпрос за целта на акцията, от пресслужбата на "Единна Русия" са отговорили, че "партията е информирала депутатите за изявлението на секретаря на генсъвета".

Руската блогосфера: Байдън каза истината за Путин

Руската блогосфера: Байдън каза истината за Путин

"Байдън нарече Путин убиец и курсът на рублата падна"...