Водещият съюз на парижката компания за обществен транспорт RATP призова за нова стачка в понеделник, 17 февруари, първия ден на дебат в парламента относно плана за пенсионна реформа на френското правителство, съобщава "Ройтерс".

Парижката система за обществен транспорт бе спряна за шестседмичен период от началото на декември 2019 г. до средата на януари, когато синдикатите протестираха срещу правителствената пенсионна реформа, която има за цел да премахне специалните режими, при които някои хора могат да се пенсионират до десетилетие по-рано от другите.

Нови стачни действия  във Франция застрашават и въздушния транспорт

Нови стачни действия във Франция застрашават и въздушния транспорт

Продължават стачните действия във Франция

Водещият съюз Unsa-RATP официално отмени акцията на 18 януари, но синдикатите продължават протеста си заради пенсионната реформа с маршове и прекъсване на доставките на електроенергия.

"Unsa-RATP възстановява непрекъснатото си противопоставяне на този проект за реформа и призовава всички работници да превърнат 17 февруари в черен понеделник за обществен транспорт", коментира в изявление генералният секретар на профсъюза Лоран Джебали.

Правителството се надява реформата да бъде одобрена до лятото.

И днес синдикатите, представляващи железопътните и транспортните работници и много други в публичния сектор, продължават да протестират срещу реформата на френското правителство в пенсионната система.

Задържаха 21 души на протест на „жълтите жилетки“ в Монпелие

Задържаха 21 души на протест на „жълтите жилетки“ в Монпелие

Четирима полицаи са пострадали...