Германската федерална служба за миграция и бежанци - БАМФ прекрати хуманитарните програми за приемане на бежанци поради изостряне на ситуацията с коронавирус, съобщи в сряда медийната група Funke, позовавайки се на представител на германското Министерство на вътрешните работи, цитира ТАСС.

"В светлината на усилията за овладяване на пандемията, Министерството на вътрешните работи вчера официално възложи на БАМФ да прекрати безсрочно процедурата по настаняване на бежанци по механизма "едно към едно" с Турция и държавната процедура за настаняване на мигранти".

"Процедурите за прием по хуманитарни причини от миналия петък всъщност са спрени поради различни ограничения за движение и други ограничения от оперативен характер", заяви представител на Министерството на вътрешните работи на брифинг. "Решението се дължи на факта, че нямаме предпоставки за приемането".

От 2012 г. Германия приема бежанци в беда, включително сирийци от Турция и Ливан. Правителството на Германия възнамеряваше да приема ежегодно в рамките на хуманитарните програми около 5 хиляди души, нуждаещи се от защита.

Гърция ограничава движението в мигрантските лагери заради коронавируса

Гърция ограничава движението в мигрантските лагери заради коронавируса

Забраната е за най-малко две седмици