Нарастването на престъпността в Германия през последните години се свързва с приток на мигранти. Това заключение е направено от германски криминолози - автори на проучване, проведено от Министерство на семейството, възрастните граждани, жените и младежките въпроси на Германия, съобщава ДПА, цитирана от ТАСС.

Експерти начело с бившия министър на правосъдието на Долна Саксония Кристиан Пфайфър призовават за засилени мерки и превенция на престъпността сред младите мигранти, по-специално за разширяване на възможностите за тяхното участие в езикови курсове, спорт и преминаването на образователно и професионално обучение.

Направен е подробен анализ на ситуацията в Долна Саксония, където в периода 2014-2016 г. броят на регистрираните насилствени престъпления се е увеличил с 10,4%, което според криминолозите на 90% е поради притока на бежанци.

Според авторите на доклада това не е изненадващо, тъй като по-голямата част от мигрантите са мъже на възраст между 14 и 30 години, а именно тези хора са по-склонни да извършват престъпления. Друга причина за увеличаването на престъпността е поставянето на бежанци от различни държави в препълнени убежища.

В 90% от случаите, включващи животозастрашаващи престъпления, заподозрените са търсещи убежище,  жертви или потърпевши са също други мигранти.

Германия предлага да плати на мигрантите да си се приберат вкъщи

Германия предлага да плати на мигрантите да си се приберат вкъщи

Предлагат 3000 евро на неуспелите търсещи убежище, ако изберат да се завърнат в страната си

Един от важните аспекти на проблема е, че бежанците често живеят съвсем сами в Германия. "Навсякъде отсъствието на жена има отрицателно въздействие", заяви Пфайфер. Той счита, че е целесъобразно да се съберат бежанците със семействата им.

Трябва да се отбележи, че сред мигрантите по-рядко престъпленията са извършени от сирийци, афганистанци и иракчани, по-често от граждани на северноафрикански страни като Мароко, Алжир и Тунис.

Криминолозите отбелязват, че по всяка вероятност това се дължи на факта, че последните имат много по-малък шанс да останат в Германия. Ето защо авторите на доклада призовават за укрепване на мерките за подкрепа за изселване на мигранти в родните им страни и за по-тясно сътрудничество с младите хора.

Сексуални посегателства в Новогодишната нощ в Берлин

Сексуални посегателства в Новогодишната нощ в Берлин

От полицията не уточняват колко жалби са получени