Планираната легализация на канабиса в Германия разделя общественото мнение на две равни части според ново допитване, информира ДПА.

Социологическото проучване е направено за вестник "Аугсбургер Алгемайне" и беше публикувано днес. То показва, че 43 на сто подкрепят планираната легализация. Същата пропорция отхвърля плановете.

Джо Байдън намекна за легализация на марихуаната

Джо Байдън намекна за легализация на марихуаната

Позиция на демократите

Това е проблем, който рязко разделя поколенията, като две трети от 18-29-годишните подкрепят легализацията, а две трети от онези над 65 години са против или не са решили.

Новата управляваща коалиция между Социалдемократическата партия, Зелените и Свободната демократическа партия планира "контролирано раздаване на канабис на възрастни за консумация в лицензирани магазини". Това щяло да "контролира качеството, ще предотврати предаването на замърсени вещества и ще гарантира защитата на непълнолетните" според коалиционното споразумение.

Шефът на СЗО се обяви против пълната легализация на марихуаната

Шефът на СЗО се обяви против пълната легализация на марихуаната

Всяка пристрастяваща субстанция не е добре за човешкото здраве

Генералният секретар на консервативния Християнсоциален съюз (ХСС) Маркус Блуме отхвърли плановете на новата коалиция, като предупреди във вестника: "Канабисът е и остава входна дрога."

"Можете да видите това от Нидерландия, където слабата политика в областта на наркотиците доведе една страна да се превърне в любимо място за организираната престъпност", изтъкна той.

Ню Йорк прие закон за легализиране на марихуаната

Ню Йорк прие закон за легализиране на марихуаната

Ню Йорк ще се присъедини към 14 щата и Окръг Колумбия