Руските военноморски сили са провели издирване на подводница, използвайки кораб за борба с подводници и хеликоптер в Охотско море, което е част от най-големите военни учения на Русия от 1981 г. насам, които се провеждат под наслов "Восток-2018", съобщава "Асошиейтед прес".

Около 3200 войници от Китай се присъединиха към около 300 000 руски войници за военните учения, които ще продължат една седмица в Сибир и Далечния изток, както и в Тихия и Северния ледовит океан. Маневрите продължават до понеделник.

Русия с маневри на флота си в Берингово море

Русия с маневри на флота си в Берингово море

Кремъл показва мускули

Военноморското учение в Тихия океан в района между източните брегове на Русия и японския остров Хокайдо включваше руският разрушител "Вицеадмирал Кулаков" и хеликоптер Ка-27, оборудвани за издирване на подводници.

От руското военно министерство уточниха, че в днешното учение са участвали и изтребители МиГ-31 и Су-35, които са прихващали самолети, приближаващи към тях, без да реагират на наземния контрол, както и далекобойните бомбардировачи Ту-22, удрящи цели, наподобяващи паркирани самолети и военни складове.

Военните учения между Русия и Китай са сигнал за САЩ, пише „Шпигел”

Военните учения между Русия и Китай са сигнал за САЩ, пише „Шпигел”

Това означава ново ниво на военно сътрудничество между двете държави